Нов Продукт-ново решение на италианската фирма ITAP

 

 

СИСТЕМА ЗА СВЪРЗВАНЕ НА МНОГОСЛОЙНИ
ПОЛИЕТИЛЕНОВИ И ПОЛИБУТИЛЕНОВИ ТРЪБИ

НЕ СЕ ПРЕСОВАТ

НЕ СЕ ЗАТЯГАТ

 

Основната част на системата Multi-Fit®  е права връзка с холендрова гайка (art. 510), която може да се използва самостоятелно или в комбинация с останалите резбови фитинги Multi-Fit®  – нипели, колена, тройници, за да се осъществят всички възможни монтажни схеми. Системата Multi-Fit®  е съвместима  с цялата продуктова гама на Itap, както и с всички фитинги, предлагани по нашата търговска мрежа:  – радиаторна окомплектовка, кранове, колектори  и други месингови части. Свързването на Multi-Fit® към вътрешна резба се осъществява с нипел - преход от вътрешна към външна резба

Системата Multi-Fit® е внедрена в отговор на нарастващата популярност на инсталациите с полиетиленови тръби с алуминиева вложка  AL-PEX. За улеснение на техния монтаж бяха разработени фитинги, които се използват по-лесно и по-бързо.

Multi-Fit® не изисква усилия, не е скъпа и не се нуждае от специален набор от няколко инструмента. За монтажа ви трябва само ключ – шестограм и острилка, за да работите с всички диаметри тръби от Ф16 до Ф32.УДОБНА, СИГУРНА И МУЛТИФУНКЦИОНАЛНА ВРЪЗКА

Multi-Fit®  предлага нов начин на свързване на полиетиленови тръби AL-PEX. Системата не е по-скъпа от обикновеното съединение с ракор, но е по-сигурна и по-бърза при монтаж, без да са необходими специални инструменти. Съединението, получено с новите фитинги не само е абсолютно надеждно и универсално, но може да се разглобява без да нанася повреди както на тръбата, така и на фитинга..

Multi-Fit® не изисква усилия, не е скъпа и не се нуждае от специален набор от няколко инструмента.

Съединението, получено с новите фитинги не само е абсолютно надеждно и универсално, но може да се разглобява без да нанася повреди както на тръбата, така и на фитинга..

 

 

1. Рязане на тръбата.                                                                                                                              
Първата стъпка е отрязването на тръбата с  тръборез. Не се препоръва рязане с ножовка. Всички дефекти на тръбата в областта на среза трябва да се отстранят. Малка деформация в края на тръбата не пречи при монтажа, но при по-голяма се налага повторно отрязване, така че краят  да остане без съществени дефекти.

2. Почистване на вътрешния ръб на тръбата от грапавините, получени при рязането.

Необходимо е да се оформят правилно ръбовете от вътрешната страна на тръбата, защото в противен случай фитингът няма да влезе изцяло. Неравностите на среза от вътрешната страна на тръбата могат да направят трудно поставянето на щуцера, а също и да наранят гумените уплътнения. За целта се използва острилка, която да изглади и същевременно да придаде кръгла форма на отвора на тръбата.

 

3-4. Поставяне на фитинга.

Тръбата е готова и може да поставим фитинга. Щуцерът му е коничен и навива резба във вътрешността, като отстранява всички несъответствия в размера и овала на тръбата..

Не се препоръчва използването на смазка, тъй като уплътнението предварително е обработено и може да се повреди (от агресивни химикали в смазката). Завиването на фитинга в тръбата става с шестограм. Навивате до момента, в който тръбата започне да се вижда през технологичния отвор. Не  затягайте прекалено силно, тъй като ще  деформирате тръбата и ще отслабите връзката.

Сега вече може да сте сигурни, че сте монтирали правилно фитинга, който при нужда може лесно да бъде демонтиран.

 

 

 

Фитингите Multi-Fit се доставят с гумено уплътнение, което ги прави подходящи за комбинация с части с конична резба. В случаите, в които трябва да се свържат с обикновена цолова резба,  от тях трябва да се отстрани вграденото кръгло гумено уплътнение и  да се замени с плоското уплътнение (аrt.510NB), което се съдържа в комплекта.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Copyright © 2007-2011 RADIELI